21 feb.

Exclusiv profesori
certificati

Scoala de sah este o initiativa a Clubului Sportiv Universitar de Sah Bucuresti. Suntem o echipa tanara de instructori certificati, cu experienta in lucrul cu copiii. Avem entuziasm si dorinta de a ne afirma cu elevii nostri. Organizam frecvent cursuri de sah si competitii, atat in Bucuresti cat si in imprejurimi.

Ce ne dorim?

Ne dorim sa cultivam elevilor nostri placerea si motivatia de a juca sah. Ne dorim ca fiecare cursant sa isi atinga potentialul si sa isi dezvolte abilitatile cu ajutorul sahului. Fie ca se doreste performanta sau doar initiere, vrem ca elevii nostri sa cunoasca placerea de a juca sah, si bineinteles, regulile care guverneaza acest joc.

Ce este, in fond, sahul?

Se spune ca sahul este un sport al mintii. Parerile sunt impartite. Ce stim insa cu certitudine?

Stim ca pe tabla de 64 de patratele se afla niste piese. Acestea nu se muta nicidecum singure, este deci nevoie de o minte care sa coordoneze miscarea lor. Exista reguli, dar exista totodata si o multime de variante de campuri in care putem muta o singura piesa. Aici intervine creativitatea, imaginatia. Cu fiecare mutare, jucatorul isi creeaza din ce in ce mai multe planuri, ia decizii si isi formeaza strategii.

Memoria are de asemenea un impact major asupra jocului. Nu putem relua aceleasi calcule la nesfarsit, pentru ca fiecare mutare poate schimba cursul jocului. Avem intreaga minte antrenata. Ce obtinem?

Raspuns: putere de concentrare, capacitate de memorare, idei creative, gandire strategica, putere de decizie, si deci, cresterea increderii in fortele proprii. Dincolo de piese si de campurile albe si negre, aceasta ar putea fi o definitie a sahului.

Cui ne adresam?

Ne adresam oricarui parinte, tutore sau educator care are sub indrumarea lui copii cu varstele de la 4-5 ani in sus.

Varsta optima pentru a incepe studiul este de 5 ani, insa unii copii mai precoce pot incepe chiar si de la varsta de 4 ani.

Avem instructori specializati pe grupe de varsta, grupe de initiati sau avansati.

About the Author

Leave a Reply