Cine suntem?

Şcoala de şah este un program al Clubului Sportiv Universitar de Şah Bucureşti. Echipa noastră este compusă dintr-un colectiv tânăr de instructori certificaţi, cu experienţă în lucrul cu copiii, plină de entuziasm şi cu dorinţa de a ne afirma cu elevii noştri. Ne ocupăm cu organizarea cursurilor de şah pentru copii, competiţii, atât în Bucureşti cât şi în împrejurimi, tabere şi alte evenimente de promovare a şahului.

Lucrăm cu copilași de ori nivel, indiferent că se dorește dezvoltare prin șah sau performanță. Suntem pe locul 1 în topul național al cluburilor de șah pentru copii, în urma rezultatelor la Campionatele Naționale pe echipe 2019 și până în prezent. 

Ce ne dorim?

Ne dorim să cultivăm elevilor noştri plăcerea şi motivaţia de a juca şah. Ne dorim ca fiecare cursant să îşi atinga potenţialul şi să îşi dezvolte abilităţile cu ajutorul şahului. Fie că se doreşte performanţă sau doar iniţiere, vrem ca elevii noştri să cunoască plăcerea de a juca şah, şi bineînţeles, regulile care guvernează acest joc.

Vârsta optimă pentru a începe studiul este de 5 ani, însă unii copii mai precoce pot începe chiar şi de la vârsta de 4 ani.

Avem 3 sedii:

  • Școala de Șah – Sediu Tineretului (centru principal de antrenamente), sector 4 – Calea Șerban Vodă nr. 176
  • Școala de Șah – Sediu Grigorescu, sector 3, – Aleea Stănilă nr 2, cu intrare directă în sediu din Blv Nicolae Grigorescu
  • Școala de Șah – Sediu Pipera, Pipera-Voluntari, – Aleea Freziilor nr. 2.

Valorile noastre:

Calitatea sportivă: încurajarea spiritului sportiv și a respectului față de adversari este importantă în orice club și poate contribui la promovarea unei culturi pozitive și incluzive.

Muncă asiduă: încurajarea muncii asidue și a dăruirii pentru îmbunătățire poate ajuta jucătorii de șah juniori să dezvolte o etică puternică a muncii și un angajament față de excelență.

Fair-play: Asigurarea că toți membrii clubului respectă regulile jocului și joacă echitabil poate ajuta la crearea unui sentiment de încredere și respect în cadrul clubului.

Responsabilitate: Încurajarea jucătorilor de șah juniori să fie responsabili și să își asume propria învățare și dezvoltare îi poate ajuta să devină autodidacți și mai motivați.

Munca în echipă: încurajarea muncii în echipă și a colaborării poate ajuta jucătorii juniori de șah să învețe să lucreze eficient cu ceilalți și să dezvolte abilități sociale importante.

Creativitate: încurajarea creativității și a unei abordări deschise pentru rezolvarea problemelor poate ajuta jucătorii juniori de șah să-și dezvolte abilitățile de gândire critică și să abordeze provocările cu o mentalitate flexibilă și inovatoare.