Jocul de sah a captivat mintea umana de foarte multi ani incoace. Care este motivul ? Simplu, sahul este distractiv…. Principalul motiv pentru care copiii ar trebui sa joace sah este ca acesta este distractiv.

In ultimii ani au aparut multe studii educationale si psihologice care au examinat beneficiile pe care le au copiii de pe urma practicarii jocului de sah. Iata 10 argumente pentru care copiii ar trebui sa joace sah :

1.) Sahul ajuta la cresterea coeficientului de inteligenta (IQ).

2.) Sahul ajuta la rezolvarea problemelor de la diferite materii, la scoala; copii invata cum sa ia decizii dificile si abstracte in mod independent.

3.) Sahul ajuta la imbunatatirea urmatoarelor abilitati: citire, memorie, limbaj, abilitati matematice.

4.) Sahul incurajeaza gandirea critica, creativa si originala.

5.) Prin sah se exerseaza luarea de devizii rapide si exacte sub presiunea unei limite de timp de gandire, o calitate care ajuta pe copii sa obtina rezultate mai bune la examene la scoala.

6.) Datorita sahului, copiii invata sa gandeasca logic si eficient, si invata sa faca ‘cea mai buna’ alegere dintr-un numar mare de optiuni.

7.) Sahul este o provocare pentru copiii inzestrati cu inteligenta, in timp ce copiii cu rezultate mai slabe la scoala invata sa studieze.

8.) Sahul demonstreaza importanta elaborarii unui plan, a concentrarii, si arata consecintele deciziilor luate.

9.) Sahul este practicat de catre baieti si fete indiferent de abilitatile naturale sau de mediul socio-economic..

10.) Sahul este distractiv si este o foarte buna forma de dezvoltare sociala.

Suntem siguri ca toti parintii pot vedea beneficiile practicarii sahului de catre copii!