21 feb.

Exclusiv profesori
certificaţi

Şcoala de şah este un program al Clubului Sportiv Universitar de Şah Bucureşti. Echipa noastră este compusă dintr-un colectiv tânăr de instructori certificaţi, cu experienţă în lucrul cu copiii, plină de entuziasm şi cu dorinţa de a ne afirma cu elevii noştri. Ne ocupăm cu organizarea cursurilor de şah pentru copiii, competiţii, atât în Bucureşti cât şi în împrejurimi, tabere şi alte evenimente de promovare a şahului.

Ce ne dorim?

Ne dorim să cultivăm elevilor noştri plăcerea şi motivaţia de a juca şah. Ne dorim ca fiecare cursant să îşi atinga potenţialul şi să îşi dezvolte abilităţile cu ajutorul şahului. Fie că se doreşte performanţă sau doar iniţiere, vrem ca elevii noştri să cunoască plăcerea de a juca şah, şi bineînţeles, regulile care guvernează acest joc.

Ce este, în fond, şahul?

Se spune că şahul este un sport al minţii. Părerile sunt împărţite. Ce ştim însă cu certitudine?

Ştim că pe tabla de 64 de pătrăţele se află nişte piese. Acestea nu se mută nicidecum singure, este deci nevoie de o minte care să coordoneze mişcarea lor. Există reguli, dar există totodata şi o mulţime de variante de câmpuri în care putem muta o singură piesă. Aici intervine creativitatea, imaginaţia. Cu fiecare mutare, jucătorul îşi creează din ce în ce mai multe planuri, ia decizii şi îşi formează strategii.

Memoria are de asemenea un impact major asupra jocului. Nu putem relua aceleaşi calcule la nesfârşit, pentru că fiecare mutare poate schimba cursul jocului. Avem întreaga minte antrenata. Ce obţinem?

Răspuns: putere de concentrare, capacitate de memorare, idei creative, gândire strategică, putere de decizie, şi deci, creşterea încrederii în forţele proprii. Dincolo de piese şi de câmpurile albe şi negre, aceasta ar putea fi o definiţie a şahului.

Cui ne adresăm?

Ne adresăm oricărui părinte, tutore sau educator care are sub îndrumarea lui copii cu vârstele de la 4-5 ani în sus.Vârsta optimă pentru a începe studiul este de 5 ani, însă unii copii mai precoce pot începe chiar şi de la vârsta de 4 ani.

About the Author

Comments are closed.