Te-ai gandit sa sponsorizezi?

Firmele care fac sponsorizări au avantajul că îşi pot deduce pe mai multi ani cheltuielile facute cu sponsorizarea, astfel ca li se diminueaza impozitul pe profit datorat statului si in alt an sau alti ani, in afara celui in care s-a facut o sponsorizare mai consistenta.

OUG nr. 102/2013 a modificat Codul Fiscal si prevede aspecte incurajatoare pentru firmele care efectuează sponsorizari.

Modificarea Codului Fiscal în acest sens s-a realizat pentru a sprijini firmele care fac sponsorizări.

Avantajul este ca pot scadea din impozitul pe profit datorat in urmatorii ani atat limita nededusa anul acesta , cat si suma pe care o sponsorizeaza anul respectiv si se face in limitele legale de deducere.

Mai mult,  poate fi o modalitate eficienta de promovare a companiei

Proiectele sponsorizate au ecou in societate. Fie ca este vorba de evenimente la care iau parte numerosi participanti, fie ca este vorba de rezultatele obtinute.

Fi alaturi de noi la cele mai importante evenimente ale noastre, fi martor la rezultatele deosebite ale elevilor nostri!

Pune-ti insemnele companiei pe materialele promotionale ale evenimentelor noastre!

Un efort minim, pentru un ajutor maxim!

Ce presupune sponsorizarea?

In cazul companiilor, acestea pot face la finalul anului o estimare a valorii pe care o va avea impozitul pe profit, calculandu-si astfel bugetul pentru sponsorizari.

„Făcând sponsorizări, putem să ajutăm mai bine societatea în care trăim”

Contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea si legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: a) sunt in limita a 3‰ din cifra de afaceri; b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

 Cum procedam?

Din punct de vedere fiscal, sumele deduse din impozitul pe profit datorat statului, ca urmare a efectuării de sponsorizări, se trec distinct în Declaraţia 101 privind impozitul pe profit, declaraţie care se depune la Finanţe până la data de 25 martie a anului viitor, pentru anul în care s-a realizat profitul şi s-a efectuat sponsorizarea.
Firmele care doresc să facă sponsorizări nu sunt obligate să aibă profit, dar trebuie să respecte prevederile Legii nr. 32/1994 cunoscută drept Legea sponsorizării, cu modificările ulterioare. Între firma care face sponsorizarea şi entitatea beneficiară (ONG-uri, autorităţi publice definite clar de lege sau persoane fizice) trebuie să se încheie un contract de sponsorizare, care să conţină obligatoriu obiectul sponsorizării, valoarea şi durata acesteia, precum şi drepturile şi obligaţiile părţilor.

4 pasi simpli pe care-i poti urma:

  1. Estimeaza profitul pe 2015

Vei putea astfel sa estimezi care va fi impozitul pe venit datorat statului. Din aceasta suma, poti calcula bugetul pe care il poti aplica pentru sponsorizare.

  1. Contractul de sponsorizare

Dupa ce ai stabilit suma ce o poti dona si deduce ulterior din impozitul pe profit, completeaza, semneaza si stampileaza contractul de sponsorizare.

  1. Vireaza suma aferenta sponsorizarii

Atat contractul de sponsorizarea cat si suma donata trebuie realizate pana la data implementarii proiectului de sponsorizare.

  1. Deducerea sponsorizarii din impozit

Sponsorizarea astfel realizata reprezinta cost 0. Suma este integral deductibila, iar reglarea se va face la finalul anului.

Cine suntem noi?

Scoala de Sah – O altfel de scoala pentru copilul tau

Scoala de sah este o initiativa a Clubului Sportiv Universitar de Sah Bucuresti. Suntem o echipa tanara de instructori certificati, cu experienta in lucrul cu copiii. Avem entuziasm si dorinta de a ne afirma cu elevii nostri. Avem rezultate deosebite, atat la nivel national cat si international.

Ne dorim sa cultivam elevilor nostri placerea si motivatia de a juca sah. Ne dorim ca fiecare cursant sa isi atinga potentialul si sa isi dezvolte abilitatile cu ajutorul sahului. Fie ca se doreste performanta sau doar initiere, vrem ca elevii nostri sa cunoasca placerea de a juca sah, si bineinteles, regulile care guverneaza acest joc. (mai multe la sectiunea „Despre Noi”)

Ce putem oferi?

In cazul in care doriti sa fiti sponsor oficial al unui eveniment organizat de scoala noastra, noi ne angajam sa:

  1. Sa redactam un comunicat de presa premergator evenimentului, in care sa va mentionam ca sponsor
  2. Sa anuntam implicarea companiei ca sponsor pentru acest eveniment pe urmatoarele canale:

www.scoaladesah.ro (5000 de vizualizari/luna)

https://www.facebook.com/scoalade.sah.7 (aproximativ 7300 de prieteni)

  1. Sa redactam un material de presa ulterior evenimentului in care vom mentiona sponsorul.
  2. Promovam imaginea firmei pe materialele promotionale destinate evenimentului.

De ce .. Sah?

Conform mai multor studii efectuate in ultimele decenii, sahul ajuta la dezvoltarea personalitatii copiilor si tinerilor si determina o imbunatatire reala a performantelor scolare.

Sahul este considerat extrem de important pentru dezvoltarea tuturor laturilor – intelectuala, sociala si psihologica a copilului. Sahul are numeroase beneficii asupra copilului, care merita a fi amintite: inteligenta si rabdarea, gandirea logica si creativa, memoria, increderea in sine si atitudinea pozitiva, de invingator, sociabilitatea, responsabilitate.

Principalul motiv pentru care un copil ar trebui sa joace sah este acela ca este foarte distractiv.

De ce .. Scoala de Sah?

Punem suflet si pasiune in tot ceea ce facem.

Tocmai de aceea, pentru ca ne-am dorit sa facem sahul accesibil cat mai multor copii, reusim cu greu sa acoperim – din taxele de scolarizare – cheltuielile zilnice, administrative: chirie, intretinere, etc.

Organizam numeroase competitii.

Organizam, in fiecare vara, tabare de sah.

Promovam si sustinem cu toate eforturile posibile talentul, cand il descoperim si – indiferet de rezultate – incurajam perseveranta!

Stim ca putem face lucrurile chiar mai bine de atat. Avem insa nevoie si de implicarea Dumneavoastra!

Cum ne poti sustine? Directioneaza pana la 20% din impozitul pe profit, pana la 31 decembrie 2015!

Cont: RO66BTRL04101205403281XX

Clubul Sportiv Universitar de Sah Bucuresti, CIF 30578139

Cum vom folosi donatiile?

Punem multa pasiune in ceea ce facem si cea mai importanta retributie, pentru noi, sunt rezultatele elevilor nostri. Vom folosi donatiile exclusiv pentru copii! Conditii mai bune in sala de curs, eficientizarea competitiilor, sustinerea participarii la competitiile locale a celor mai talentati si ambitiosi dintre ei!

Ne straduim sa mentinem taxele de participare la cursurile de sah la valori minime, pentru a incuraja – pe cat posibil – implicarea parintilor si a copiilor in acest sport frumos.

Orice donatie este binevenita! Fiecare banut pe care il strangem in vom dramui cu atentie si ne va ajuta ca noi sa oferim conditii mai bune copiilor care ne sunt cursanti si sa organizam mai eficient competitiile pe care le initiem!

Alege sahul. Alege inteligent pentru dezvoltarea copiilor!